Na taki werdykt wietnamski producent owej mąki czekał 3,5 roku. Teraz może stosować ją przez 5 lat, jednak tylko wedle ścisłych zasad wskazanych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Wśród dań i przekąsek, które mogą mieć w składzie sproszkowane świerszcze, znalazły się m.in.: batony zbożowe, pieczywo, sosy, zupy, wyroby czekoladowe i mięsne. Dopuszczalna ilość „świerszczowej mąki” jest często bardzo niewielka, np. w zbożowych batonikach może być jej zaledwie 3 g na 100 g całego produktu.
Mąka ze świerszczy. Nowy produkt spożywczy
Od 24 stycznia mąka ze świerszczy stała się legalnym składnikiem jedzenia sprzedawanego w Unii Europejskiej.
Wiadomości
Fakty przeczą propagandzie PiS-u w sprawie KOWR
Jan Paragraf
Tratwą z piekła [REPORTAŻ ANGORY]
Marek Koprowski, Mirosław Kuliś
Społeczeństwo
Polska pod ostrzałem hakerów! Cyfrowa wojna
Opr. (KGB) na podst. Radio RMF FM „Widmo cyberataków na Polskę. Apel ministra Krzysztofa Gawkowskiego”
Realistyczne symulacje. Powstało Centrum Medycyny Wojennej i Katastrof
KA na podst. baltictimes.com, news.err.ee
Świat/Peryskop
Według Mroziewicza. Kolejna wojna dla Trumpa
Krzysztof Mroziewicz
Lifestyle/Zdrowie
Angorka - nie tylko dla dzieci...