R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Papryka faszerowana mięsem i kaszą gryczaną

Papryki to wyjątkowe warzywa – kolorowe, o charakterystycznym smaku i aromacie. Można z nich stworzyć wiele różnorodnych potraw. Dzisiaj podzielę się klasykiem, bo przepisem na papryki faszerowane. Nie będzie jednak zbyt typowo, gdyż dodatkiem do farszu będzie kasza jaglana. 

Fot. G. Kozakiewicz

Spacerując po targu warzywnym, nie sposób nie zauważyć, jak wiele odmian papryk jest dostępnych: od małych i pikantnych po duże, mięsiste i słodkie okazy. Papryka to prawdziwa bomba witaminowa! Jest bogata w witaminę C, która wzmacnia odporność oraz beta-karoten – ważny dla zdrowia oczu i skóry. Należy docenić ją więc nie tylko za smak, ale i właściwości prozdrowotne. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-09-22

Ewa Wachowicz