R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Sezon grillowy, czyli żeberka z rusztu

Przed nami sezon grillowy. Zastanawiacie się, co wrzucić na ruszt? Oczywiście, można iść na łatwiznę i grillować gotowe, zakupione wcześniej produkty. Proponuję jednak podejść do tego zadania bardziej ambitnie – zaopatrzyć się w mięso, zamarynować je i dopiero grillować. Tym razem ukłon w stronę głównie męskich smaków – żeberka. 

Fot. A. Chmielowski

Obecnie wiele osób stawia na produkty wegetariańskie, jednak niektórzy wciąż nie wyobrażają sobie grilla bez porządnej mięsnej porcji. Od zawsze podkreślam, że na ruszt można wrzucić niemal wszystko. Nawet owoce! Uważam jednak, że najpopularniejsze są produkty mięsne. Wcześ niej zamarynowane są kruche i aromatyczne. Ich zapach zawsze kojarzy się z ciepłym wieczorem przy grillu, w otoczeniu znajomych. Uwielbiam takie chwile spędzone z moimi bliskimi. Zwłaszcza że obecnie nie mamy na to zbyt wiele czasu. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-04-28

Ewa Wachowicz