R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Bezy z kremem kawowo-migdałowym i owocami

Latem najchętniej sięgam po lekkie desery z owocami i ewentualnie delikatnym kremem. Bezy sprawdzają się tu doskonale – są chrupiące, puszyste, efektowne i proste do przygotowania. Dzisiaj przepis na takie z dodatkiem kremu kawowo-migdałowego. 

Fot. archiwum domowe

Często przy pieczeniu zostają mi białka – nie marnuję ich, ale odkładam do małego pojemnika i zamrażam. Można je tak przechowywać, a po rozmrożeniu ubijać dokładnie tak samo jak świeże. Wystarczy następnie upiec jedną większą bezę lub kilka małych. Dzięki temu mam bazę do szybkiego deseru. Już tylko krem, świeże owoce i gotowe. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-07-16

Ewa Wachowicz