R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Brownie z masą czekoladową i wiśniami

Święta już za nami, ale karnawał trwa w najlepsze, a w tym roku jest wyjątkowo długi. To doskonały moment, by pomyśleć o czymś pysznym i słodkim, pomagającym „rozchmurzyć” zimowe dni. Moja propozycja to brownie z masą czekoladową i sosem wiśniowym – idealne połączenie, które zachwyci każdego. 

Fot. archiwum domowe

Jak co roku święta spędzaliśmy w rodzinnym gronie. Dni pełne radości – od Wigilii poprzez Boże Narodzenie aż po Nowy Rok – upłynęły w atmosferze świątecznego biesiadowania. Moja bratanica Alicja pomogła mi przygotować świąteczne wypieki. Wspólnie, rodzinnie piekliśmy i dekorowaliśmy pierniczki – to już jeden z naszych ulubionych rytuałów. Alicja za każdym razem przynosi także swój wypiek – niezależnie od rodzaju, ciasto zawsze robi furorę! W tym roku zaprezentowała między innymi czekoladowe brownie z sosem wiśniowym. Wszyscy zachwycaliśmy się jego smakiem. Co więcej, jest bezglutenowe, więc mogą je jeść nawet ci, którzy zmagają się z celiakią. Gwarantuję, że jeśli je przygotujecie, to zniknie błyskawicznie. Tak było w naszym przypadku. Jestem przekonana, że to ciasto jeszcze niejednokrotnie pojawi się na naszym stole!

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-01-09

Ewa Wachowicz