R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Podudzia kurczaka w czerwonym winie

Moim zdaniem najlepsza kuchnia na świecie to oczywiście ta polska. Nie znaczy to, że nie cenię specjałów innych narodów. Dziś postanowiłam przygotować francuski klasyk – duszone podudzia kurczaka w czerwonym winie. 

Fot. A. Chmielowski

Kuchnia francuska od lat cieszy się niesłabnącą popularnością na całym świecie. To nie tylko wyrafinowane dania, ale także sztuka kulinarna, która łączy smak, tradycję i elegancję. Francuzi mają niezwykły talent do tworzenia potraw, które z pozoru mogą wydawać się proste, ale w rzeczywistości skrywają w sobie całą paletę smaków i aromatów. Jednym z sekretów, który dodaje im charakteru, jest… wino. Ja także chętnie wykorzystuję je w swojej kuchni – do marynat, sosów, duszenia, pieczenia i gotowania. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-12-02

Ewa Wachowicz