R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Rumsztyk jak dawniej

W obecnych czasach w barach i restauracjach królują burgery, befsztyki oraz steki. Większość osób zapomniała jednak o popularnym niegdyś przeboju z czasów PRL-u. Mowa o rumsztyku. Dzieląc się przepisem na to danie, chcę zabrać Was w prawdziwą kulinarną podróż. Skusicie się? 

Fot. Archiwum domowe

Rumsztyk to rodzaj kotleta mielonego, który powinien być zrobiony z siekanej wołowiny. Musi być odpowiednio usmażony, to znaczy lekko podsmażony z obu stron, ale niezbyt długo. Mięso nie może być suche. Jeśli nie jesteście przekonani, czy kotlety można już zdjąć z patelni, to polecam wyjąć jednego i przekroić na pół. Jeśli masa w środku ma jednolity, lekko szary kolor, to znaczy, że nie trzeba ich dłużej smażyć. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2023-12-08

Ewa Wachowicz