Ewa Wachowicz: Zapiekanka z domowych wędlin

Wychodzę z założenia, że w kuchni nic nie może się zmarnować. Dlatego też dzielę się dziś przepisem na zapiekankę, do której przygotowania wykorzystuję domowe wędliny, jakie pozostały po świętach. Do tego sos holenderski – coś pysznego! 

Fot. archiwum prywatne

Często mam w lodówce dużo „nadprogramowych” produktów. Podobnie zresztą jest w większości polskich domów. Nigdy nie wyrzucam jedzenia i staram się wszystko wykorzystać. Dzięki temu często, poniekąd przypadkowo, udaje mi się stworzyć oryginalne potrawy. Zapiekanka z domowych wędlin to jedna z nich. Z założenia powstaje ona na bazie resztek wędlin, ale jeśli ich nie macie, to z powodzeniem możecie kupić swoje ulubione. Najlepiej komponuje się ona z sosem holenderskim. Jeśli przygotujecie więcej, to można też wykorzystać go do sałatek, jajek sadzonych, ryb oraz szparagów. Sezon na szparagi jeszcze przed nami, więc dobrze nauczyć się robić ten specjał

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-04-02

Ewa Wachowicz