Ewa Wachowicz: Jajka faszerowane na Wielkanoc

Jak Wielkanoc, to koniecznie jajka! Nie może ich zabraknąć podczas świątecznego śniadania. Pisanki zawsze pojawiają się na stole, ale warto też zrobić jajka faszerowane. Dzisiaj mam dla Was kilka przepisów. 

Fot. archiwum domowe

Jajka są symbolem odradzającego się życia. W przypadku Świąt Wielkanocnych mają więc metaforyczne znaczenie. Obecne są zawsze w moim koszyczku ze święconką, jak i później, podczas biesiadowania. Warto zdawać sobie sprawę z tego, że jajka są bardzo zdrowe. Zawierają wiele witamin, między innymi D, K i E, a także składniki mineralne. Nie są kaloryczne, bo w jednym znajduje się zaledwie około 80 kcal. Z powodzeniem mogą je jeść osoby na diecie. Oczywiście w ramach zdrowego rozsądku.

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-03-26

Ewa Wachowicz