R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Tartaletki z kremem waniliowym i wiśniami w kisielu

Razem z Klaudią Cierniak-Kożuch jako pierwsze Polki zdobyłyśmy koronę wulkanów ziemi. W trakcie tych wypraw żywność musiała być nie tylko lekka, wysokoenergetyczna, lecz także nie mogła zajmować dużo miejsca. Podstawą były liofilizaty, ale nie tylko, bo na przykład kisiel, który mi „towarzyszył”, okazał się niezastąpiony. Dlatego dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na deser, który w swoim dodatku ma właśnie ten produkt. 

Fot. archiwum prywatne

Kisiel stał się moim wiernym „towarzyszem”, szczególnie podczas zdobywania ostatniego wulkanu w mojej kolekcji korony wulkanów ziemi. Kiedy potrzebny był zastrzyk energii, szybko podnosił on poziom cukru we krwi, co w sytuacji wyczerpania miało ogromne znaczenie. Pamiętam, jak podczas wyprawy na Mount Sidley wielokrotnie go serwowaliśmy. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-03-27

Ewa Wachowicz