EWA WACHOWICZ: Przepis na pasztet, nie tylko wielkanocny

Nie wyobrażam sobie śniadania wielkanocnego bez suto zastawionego stołu. Obowiązkowo musi się na nim znaleźć święconka, a oprócz niej między innymi: jajka, sałatki, sosy i domowe wędliny. Wśród nich królują moje ulubione pasztety.

Fot. G. Kozakiewicz

Uwielbiam Wielkanoc z wielu powodów. Mogę spotkać się z rodziną, wspólnie spędzać czas i skupić na kwestiach duchowych. Jest to też istotny okres ze względu na to, że zaczyna się wiosna. Biesiadowanie
rozpoczynamy od wielkanocnego śniadania, by jeszcze przez kilka kolejnych dni cieszyć się typowymi
dla tego okresu potrawami. Są to dania zarówno na słodko, jak i na słono.

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2023-03-27

Ewa Wachowicz