The World’s 50 Best Restaurants. W USA rozdano kulinarne Oscary

5 czerwca nagrody The World’s 50 Best Restaurants, nazywane Kulinarnymi Oscarami, wręczono podczas ceremonii w Wynn w Las Vegas. Wydarzenie zgromadziło najlepszych szefów kuchni, restauratorów i ikony branży hotelarskiej na świecie. 

Fot. Pixabay

Listę 50 najlepszych ustala akademia składająca się z ponad 1000 ekspertów z całego świata: krytyków kulinarnych, szefów kuchni, restauratorów i wybitnych smakoszy. Głosowanie jest tajne. Restauracje mogą zdobyć nagrodę główną tylko raz, po czym zostają zgłoszone do osobnego programu „Najlepsi z najlepszych”. 

„Disfrutar”: kreatywność, technika i zabawa na talerzu 

Hiszpania ponownie udowodniła, że jest niekwestionowanym centrum światowej kuchni. Aż pięć hiszpańskich lokali znalazło się w rankingu, a trzy z nich uplasowały się w pierwszej piątce. Na pierwszym miejscu – barcelońska restauracja „Disfrutar”, prowadzona przez trzech szefów kuchni – Oriola Castro, Eduarda Xatrucha i Mateu Casanasa. Co sprawia, że jest tak wyjątkowa? Otóż niezwykłe połączenie pomysłowych dań, niezrównanego kunsztu technicznego i zabawnej prezentacji

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-07-02

MH na podst. The World’s 50 Best Restaurants |The best restaurants in the world (theworlds50best.com)