R E K L A M A
R E K L A M A

Tłuszcz nas ratuje, nie zabija! Czy to prawda?

Masło, smalec i jajka przez dekady były demonizowane. Wmawiano nam, że to one są winne zawałom, otyłości i nowotworom. Tymczasem – jak twierdzi prof. Grażyna Cichosz – to nie tłuszcz nas zabija, tylko cukier, rafinowane oleje i mity wykreowane przez przemysł spożywczy. W rozmowie z Rymanowskim profesor rozprawia się z według niej, „największym przekrętem w historii żywienia”. 

Fot. Zrzut ekranu z kanału Bogdana Rymanowskiego w serwisie YouTube

„Kilka dni temu w internetowym programie Bogdana Rymanowskiego wystąpiła prof. dr hab. inż. Grażyna Cichosz specjalizująca się w technologii żywności. Choć nie jest to dziedzina medycyny, prof. Cichosz miała wiele do powiedzenia w kwestiach zdrowotnych. Poruszyła zagadnienia z kardiologii, endokrynologii, onkologii, gastroenterologii, psychiatrii i dietetyki, wygłaszając wiele tez szkodliwych i niezgodnych z obecną wiedzą medyczną. Rozmowa miała zaskakujący przebieg. Bogdan Rymanowski, doświadczony dziennikarz, nie kontrował prof. Cichosz. Dał jej przestrzeń do wypowiedzi pełnych półprawd i nieprawd. To o tyle niebezpieczne, że ich rozmowę w serwisie YouTube obejrzało już prawie dwa miliony osób (…)”. 

TVN24.pl

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-11-08

Angora