R E K L A M A
R E K L A M A

Szpik w roli głównej. Ossobuco z risotto lub polskimi kopytkami

To danie budzi kontrowersje. Wywołuje wiele pytań – higieniczno- sanitarnych, ale też takich, które dotyczą naszych przyzwyczajeń, smaków i... kulinarnej wyobraźni. A to właśnie ona rządzi w kuchni. Dobry kucharz pozwala jej działać, puszcza wodze fantazji i wychodzi poza utarte schematy. Są jednak rzeczy, których nie spróbuję. Na przykład ekwadorsko-peruwiańskiego specjału – pieczonego na ruszcie chomika faszerowanego warzywami. Albo psa, który w niektórych regionach Chin uchodzi za przysmak, choć tamtejsza kuchnia ma przecież mnóstwo innych, znakomitych dań. 

Źródło: Gemini

Szpik to co innego. Danie budziło kontrowersje w czasach, gdy wołowina była zakazana z powodu epidemii choroby szalonych krów. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-12-06

Marek Brzeziński