R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Zupa cebulowa z grzankami

Zima to pora roku, w której doskonale sprawdzi się klasyk kuchni francuskiej – cebulowa z grzankami. Na zewnątrz zimno, więc nie ma nic lepszego niż miska gorącej i pożywnej zupy. Cebulowa to taki must have na chłodne dni – dzisiaj podzielę się przepisem na nią. Uwierzcie mi na słowo, że polubią ją nawet ci, którzy nie przepadają za cebulą! 

Fot. G. Kozakiewicz

Niektórzy zimę uwielbiają, inni jej nie znoszą. Jedno jest pewne – każdy z nas lubi w tym sezonie porządnie zjeść. Musi być rozgrzewająco i do syta. Nic dziwnego, ponieważ niska temperatura daje się we znaki. Prosta, ale pełna głębokiego smaku zupa cebulowa to idealna pozycja na obiad albo podwieczorek. Można serwować ją jako zwykły posiłek albo podać w wersji wykwintnej, kiedy goście wpadają z wizytą. Jak wspomniałam, jest to klasyk kuchni francuskiej, a ta z kolei uważana jest za jedną z najlepszych na świecie. Najważniejszą zasadą obowiązującą we Francji jest wysoka jakość produktów i ich świeżość, w związku z czym popularne jest robienie zakupów na targach albo w małych sklepach. Ja także zachęcam do odwiedzania naszych lokalnych warzywniaków. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-02-01

Ewa Wachowicz