R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Z myślą o świętach

Ciasto orzechowo-śliwkowe to wyjątkowa propozycja dla miłośników klasycznych smaków z delikatnym nowoczesnym akcentem. Ten aromatyczny wypiek nie tylko zachwyca bogactwem składników, ale także przywołuje atmosferę zbliżających się świąt, gdy korzenne aromaty wypełniają dom podczas pieczenia. 

Fot. archiwum domowe

Orzechy włoskie, które są składnikiem tego ciasta, mają długą historię, sięgającą jeszcze czasów starożytnych. W Polsce uprawiano orzechy w średniowieczu, a ich właściwości zdrowotne były cenione przez królów i szlachtę. Orzechy te są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na pracę mózgu i układ sercowo-naczyniowy. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-12-10

Ewa Wachowicz