R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Wschodni akcent w kuchni

Pomidorowa i ogórkowa – to zupy, które prawdopodobnie gotujemy najczęściej. Warto jednak wyjść poza schemat i spróbować czegoś innego. Co powiecie na soliankę? Intensywną w smaku zupę, która ma swoje korzenie u naszych sąsiadów ze Wschodu. 

Fot. A. Chmielowski

Solianka to jedna z tych zup, które łączą w sobie bogactwo smaków, historię i kulturową różnorodność. Choć najbardziej kojarzy się z kuchnią rosyjską, jej korzenie sięgają głębiej – do wspólnych tradycji kulinarnych całej Europy Wschodniej. Ta gęsta i wyrazista w smaku zupa zyskała sobie wierne grono fanów w Polsce, Niemczech oraz na Litwie. Mimo wszystko wielu Polaków o niej zapomniało albo też… w ogóle o niej nie słyszało. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-05-08

Ewa Wachowicz