Ewa Wachowicz: Sernik dyniowy

Nie wszyscy lubią jesień, ale większość z nas uwielbia dynie! Zwłaszcza że można wykorzystać je w kuchni (i nie tylko!) na wiele sposobów. Dzisiaj mam dla Was przepis na aromatyczny sernik dyniowy. Te pomarańczowe warzywa to nie tylko symbol sezonu, lecz także skarbnica smaku i wielu składników odżywczych. Co więcej, istnieją różne rodzaje tego produktu. 

Fot. archiwum domowe

Wśród najpopularniejszych odmian znajdziemy dynię hokkaido, której słodki, orzechowy posmak idealnie nadaje się do wypieków. Znana również jako dynia wschodnia, pochodzi z Azji, a konkretnie z Japonii, gdzie jest obecna od wieków. Nazwa hokkaido odnosi się do japońskiej wyspy, na której ten produkt zyskał dużą popularność. Obecnie dynia hokkaido jest uprawiana w wielu krajach na całym świecie, w tym także w Polsce

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-11-05

Ewa Wachowicz