R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Przystawki z ciasta francuskiego

Sylwester, Nowy Rok oraz Trzech Króli to doskonały czas na spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Jeśli planujecie domówkę i szukacie pomysłu na przystawki, mam dla Was dwie propozycje, które opierają się na cieście francuskim. To szybka i efektowna opcja, która z pewnością zrobi wrażenie na Waszych gościach. 

Fot. archiwum domowe

Nie zachęcam do robienia ciasta francuskiego od podstaw – to dość czasochłonny proces, wymagający wielokrotnego składania i wałkowania, aż uzyskamy wielowarstwową strukturę placka. Dzisiaj można je po prostu kupić w sklepie. Kiedyś, w czasach, gdy ciasto francuskie było trudno dostępne, przygotowywałam je z mamą, dlatego doskonale pamiętam, jak bardzo pracochłonne jest to zajęcie. Obecnie jednak mamy o wiele łatwiejszy dostęp do gotowego wyrobu. Ważne, aby wybrać dobrej jakości produkt, zwracając uwagę, czy w składzie znajduje się masło, a nie jego zamiennik. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-12-31

Ewa Wachowicz