R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Placuszki z serka wiejskiego na słodko i na słono

Serek wiejski to na tyle popularny produkt, że prawie wszyscy mamy go w lodówce. Twaróg ziarnisty zalany słodką śmietanką stanowi bardzo dobre źródło białka i zdrowych tłuszczów. Często jemy go samego, prosto z kubka lub wzbogacamy np. o szczypior czy rzodkiewkę. Dzisiaj mam dla was dwa przepisy na placuszki z serka wiejskiego – jeden na słodko, a drugi na słono. Będzie pysznie! 

Fot. archiwum domowe

Placuszki na słodko to świetny pomysł na pyszne i sycące śniadanie lub deser. Wystarczy wymieszać serek wiejski z jajkiem, odrobiną mąki i cukrem, a następnie usmażyć na patelni na złoty kolor. Można dodać też wanilię lub cynamon dla aromatu. Podawać z ulubionymi owocami, miodem lub dżemem. Smakują lekko i delikatnie, a jednocześnie są pełne białka i zdrowych tłuszczów. Jeśli wasze dzieci są wybredne, to uwierzcie mi na słowo, że taka potrawa na pewno przypadnie im do gustu. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-12-04

Ewa Wachowicz