R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Pasztet z mrożonymi grzybami

Zbliża się Wielkanoc, więc postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na pyszny pasztet z mrożonymi grzybami. Wielkanocne śniadanie nie może obejść się między innymi bez pasztetu, a ten domowy smakuje najlepiej. Lubię pasztet z leśnymi grzybami, a że świeżych teraz brak, postawiłam na mrożone. Bez problemu je kupicie – a może macie swoje w zamrażarce? 

Fot. Grzegorz Kozakiewicz

Wielkanoc to czas, gdy na stole pojawiają się nie tylko jajka i sałatki, ale także różnorodne wędliny i pasztety. Choć w sklepach możemy znaleźć gotowe wyroby, to nic nie zastąpi smaku domowego pasztetu. Mrożone grzyby to doskonała alternatywa w porze, gdy świeże grzyby leśne są niedostępne. Choć nieco łagodniejsze w smaku, doskonale sprawdzają się w pasztecie, wprowadzając subtelny leśny aromat. Ponadto mają tę zaletę, że są łatwe do przechowywania. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-04-10

Ewa Wachowicz