R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Jarzynówka z rybą

Tym razem dzielę się przepisem na zupę jarzynową w stylu włoskiej minestrone. Będzie jednak oryginalnie, bo z dodatkiem dorsza. Taka wkładka zdecydowanie wzmacnia smak i nadaje potrawie charakter. Na pewno przypadnie do gustu nawet tym, którzy nie są fanami ryb. 

Fot. archiwum domowe

Minestrone to popularna włoska zupa. Jej nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra, czyli właśnie zupa. Co prawda nie ma ścisłego przepisu na to „płynne dobro”, ale musi się składać z (najlepiej sezonowych) warzyw. Dla nas jest to więc po prostu typowa jarzynówka. W zależności od preferencji można przygotować ją w wersji wyłącznie warzywnej lub na mięsnym wywarze. Ostatnio byłam w odwiedzinach u znajomych w rodzinnych stronach i zostałam obdarowana wiejską kurą. Postanowiłam wykorzystać ją jako podstawę do zupy.

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-09-21

Ewa Wachowicz