R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Filety z pstrąga z salsą śliwkową

Śliwki to owoce, które świetnie komponują się z potrawami na słono, tworząc smaczne i nietypowe połączenia. Dziś zachęcam do wypróbowania oryginalnego zestawu – filetów z pstrąga z salsą śliwkową – który łączy delikatność ryby z wyrazistym owocowym akcentem. Będzie wyjątkowo smacznie i aromatycznie. 

Fot. archiwum programu „Ewa gotuje”

Pstrąg to ciekawa ryba. Znana jest z tego, że naturalnie zamieszkuje przejrzyste, chłodne rzeki i potoki, które nadają jej mięsu subtelny, lekko maślany smak. Potrafi skutecznie dostosować się do różnych środowisk, od górskich strumieni po większe jeziora, co sprawia, że jego smak może się nieco różnić w zależności od miejsca pochodzenia. W kuchni ceniony jest za swoją wszechstronność i lekkostrawność. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-09-04

Ewa Wachowicz