R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Ciasto dubajskie

Dubaj to jedno z tych miejsc, które nie tylko kusi wspaniałą architekturą i luksusowymi sklepami, ale także wyjątkową kuchnią, pełną intensywnych, orientalnych smaków. Wśród ciekawych deserów znalazła się czekolada dubajska, która niedawno zyskała rozgłos w mediach. Nic dziwnego, bo jest przepyszna. To właśnie ona jest inspiracją do przepisu na ciasto dubajskie, którym dzisiaj się z Wami dzielę. 

Fot. archiwum domowe

Czekolada dubajska jest unikalna dzięki połączeniu z orientalnymi, nietypowymi dla Europejczyków przyprawami. Nie tylko cieszy podniebienie, ale i wygląda bardzo apetycznie. A co, jeśliby tak postawić na ciasto, które będzie smakowało równie dobrze, o ile nie jeszcze lepiej? Jeśli lubicie słodycze albo wcześniej próbowaliście tej – kultowej już chyba – czekolady, to na pewno będziecie zachwyceni tym deserem. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-02-14

Ewa Wachowicz