Koperek to jedno z tych ziół, które w kuchni polskiej odgrywają szczególną rolę. Jego intensywny, świeży zapach i delikatny smak potrafią przemienić zwykłe danie w coś wyjątkowego. Brukselka, choć nie zawsze darzona sympatią, jest niezwykle wartościowym warzywem, pełnym witamin i minerałów. Nie tylko pozytywnie wpływa na zdrowie, ale też w widoczny sposób poprawia wygląd skóry! Regularne spożywanie tych dwóch produktów z całą pewnością pozytywnie wpłynie na nasz organizm. Warto wiedzieć, że przygotowanie zupy koperkowej nie jest skomplikowane i nie trzeba zaopatrywać się w wiele składników. Mimo że wersji na koperkową jest chyba mniej niż na pomidorową czy ogórkową, to wciąż jednak może być ona podstawą różnorodnych wariacji. Warto ją wzbogacić o dodatkowe warzywa, takie jak marchewka czy ziemniaki, lub podać z ryżem. Każda wersja będzie tak samo smaczna i pożywna.
Subskrybuj