R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Koperkowa z brukselką

Jestem miłośniczką zup. Bardzo często i chętnie je przygotowuję. Staram się też, by obiad składał się z dwóch dań, a jego podstawą była właśnie zupa. W kuchni bardzo ważną kwestią jest sezonowość – zawsze wykorzystuję produkty, które obecnie są najświeższe. Właśnie teraz z łatwością można kupić (chyba że akurat macie w ogródku) koperek. Dzisiaj dzielę się więc przepisem na zupę koperkową z brukselką – smacznie i zdrowo! 

Fot. A. Chmielowski

Koperek to jedno z tych ziół, które w kuchni polskiej odgrywają szczególną rolę. Jego intensywny, świeży zapach i delikatny smak potrafią przemienić zwykłe danie w coś wyjątkowego. Brukselka, choć nie zawsze darzona sympatią, jest niezwykle wartościowym warzywem, pełnym witamin i minerałów. Nie tylko pozytywnie wpływa na zdrowie, ale też w widoczny sposób poprawia wygląd skóry! Regularne spożywanie tych dwóch produktów z całą pewnością pozytywnie wpłynie na nasz organizm. Warto wiedzieć, że przygotowanie zupy koperkowej nie jest skomplikowane i nie trzeba zaopatrywać się w wiele składników. Mimo że wersji na koperkową jest chyba mniej niż na pomidorową czy ogórkową, to wciąż jednak może być ona podstawą różnorodnych wariacji. Warto ją wzbogacić o dodatkowe warzywa, takie jak marchewka czy ziemniaki, lub podać z ryżem. Każda wersja będzie tak samo smaczna i pożywna.

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-06-03

Ewa Wachowicz