W Polsce tradycja obchodzenia Dnia Matki sięga początków XX wieku, dokładnie roku 1914. Jest to bardzo ważne święto, które celebrujemy, wręczając naszym mamom różnorodne upominki. Dla wielu rodzin to też okazja do spędzenia czasu razem, dzielenia się wzruszeniami i radością oraz pielęgnowania więzi rodzinnych. To nie tylko czas hołdu dla matek, ale także moment refleksji nad ich niezastąpioną rolą w naszym życiu. Nic nie sprawi większej radości naszym mamom niż pyszny deser przygotowany z sercem i pełen najczulszych uczuć. Poniższy przepis na piankę czekoladową to tak naprawdę deser inspirowany klasykiem włoskiej kuchni – panna cottą. Receptura, jaką się z Wami dzielę, to wersja „basic”. Dlaczego? Zamiast gorzkiej czekolady możecie użyć mlecznej, a nawet białej – wszystko w zależności od preferencji. Ja w wersji finalnej posypałam każdą porcję kakao, jednak możecie zaszaleć i zrobić sos.
Subskrybuj