R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Sałatka na zimę

To właśnie teraz jest najlepszy moment, by kulinarnie przygotować się na zimę, robiąc przetwory. Wciąż jest pod dostatkiem warzyw i owoców, które można wykorzystać na różne sposoby. Moją dzisiejszą propozycją będzie przepis na warzywną sałatkę zamkniętą w słoiku. Jest doskonała jako dodatek do drugiego dania, ale nie tylko. 

Fot. Archiwum domowe

Przepis na tę potrawę dostałam od pani Wiesi, która pochodzi z Klęczan, moich rodzinnych stron. I to właśnie w jej domu jadłam ją po raz pierwszy. Sałatka tak mi posmakowała, że na stałe zagościła wśród moich ulubionych przepisów. Nie wyobrażam sobie, by nie znalazła się na półce w spiżarni obok innych przetworów, które najchętniej jem zimą. 

Poniżej dzielę się proporcjami na większą liczbę słoików. Proponuję nie rozkładać pracy na kilka dni i za jednym razem przygotować wszystko. Dzięki temu nie będziemy powtarzać czynności i tylko raz ustawimy stanowisko pracy. Warto więc zaopatrzyć się w niezbędne produkty oraz przyprawy i… działać!

 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-02-02

Ewa Wachowicz