R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Grillowane żeberka marynowane w herbacie

Sezon na grilla w pełni. Na ruszt najczęściej wrzucamy karczek i kiełbaski. Rzadziej inne rodzaje mięsa. Dzisiaj proponuję żeberka i to nietypowo przygotowane, marynowane w herbacie. A do nich lekka sałatka i sos jogurtowy. Pyszne i pożywne danie dla całej rodziny. 

Fot. G. Kozakiewicz

Choć żeberka kojarzą się z ciężkimi, tłustymi daniami, można je przygotować w sposób lżejszy i bardziej aromatyczny. Herbata w marynacie nadaje mięsu głębię smaku, delikatnie je zmiękcza i przyjemnie łączy się z przyprawami. To ciekawa alternatywa dla klasycznych wersji z grilla – w dodatku zaskakująca, ale naturalna w smaku. Co ciekawe, w Azji bardzo często wykorzystuje się herbatę do marynowania zarówno mięs, jak i… jajek. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2025-08-27

Ewa Wachowicz