Ewa Wachowicz: Krem z pieczonych warzyw i pieczarek

Krem z pieczonych warzyw i pieczarek to idealna zupa na tę porę roku. Na zewnątrz robi się chłodniej, ale wciąż spędzamy sporo czasu na świeżym powietrzu. Po pracy w ogrodzie nic nie smakuje lepiej niż kubek ciepłej i aromatycznej zupy z grzybowym twistem! 

Fot. G. Kozakiewicz

Pieczone warzywa mają w sobie coś niezwykłego. Kiedy wstawiam je do piekarnika, cała kuchnia wypełnia się ich aromatem. Marchewki, pietruszki, cebule czy nawet ziemniaki nabierają głębokiego smaku. Do tego pieczarki, które są bardzo wartościowym produktem. Są źródłem witamin z grupy B, witaminy D i minerałów, selenu oraz potasu. Warzywa takie jak marchew czy dynia zawierają beta-karoten, który wspomaga naszą odporność, zwłaszcza teraz, kiedy sezon na przeziębienia jest już na horyzoncie. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-11-19

Ewa Wachowicz