R E K L A M A
R E K L A M A

Ewa Wachowicz: Sałatki z kalafiorem

Kalafior – wszyscy znamy to warzywo, jednak najczęściej podajemy je jedynie jako dodatek do dania głównego. Szkoda! Produkt ten można bowiem wykorzystać na wiele kulinarnych sposobów. Dzisiaj skupię się na sałatkach z jego udziałem. 

Fot. archiwum domowe

Kalafior jest warzywem, które ma szerokie zastosowanie w kuchniach na całym świecie. Charakteryzuje się białym, kulistym kwiatostanem, który jest bogaty w witaminy, minerały i błonnik. To czyni go cennym składnikiem diet odżywczych. Co istotne, kalafior ma stosunkowo neutralny smak, więc można go wykorzystywać do różnego rodzaju potraw. Może być gotowany, pieczony w piekarniku, smażony, duszony, a nawet jedzony na surowo. Opcji jest bez liku! 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-09-15

Ewa Wachowicz