Ewa Wachowicz: Dorsz pod pierzynką z orzechów i z sosem truskawkowym

Często zachęcam do jedzenia ryb. Zdaję sobie jednak sprawę, że zwłaszcza dzieci trudno do tego przekonać. Istnieją jednak triki, które to ułatwią. Jednym z nich jest przygotowanie posiłku smakującego nietypowo. Tym razem prezentuję przepis na dorsza z sosem truskawkowym pod pierzynką orzechową. 

Fot. G. Kozakiewicz

Ryby są zdrowe i warto włączyć je do swojej diety. Najlepiej stawiać na te świeże, pochodzące ze sprawdzonych źródeł. Nie we wszystkich regionach Polski można je, niestety, zdobyć. Co więcej, nie wszyscy przepadają za ich smakiem. Znam jednak różne sposoby, by zachęcić domowników do ich spożywania. Staram się przygotowywać odmienne wersje nawet tego samego gatunku ryb. Uwierzcie mi, że do ich jedzenia przekonałam już wiele osób – zarówno dorosłych, jak i dzieciaki. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2023-11-06

Ewa Wachowicz