Ewa Wachowicz: Burgery z dorsza

Burger z dorsza to oryginalna i smakowita alternatywa dla tradycyjnych burgerów mięsnych. Soczyste kotlety z tej ryby, bogate w białko i omega-3, tworzą wyjątkową podstawę dla pełnowartościowego dania. Jest smacznie i zdrowiej niż w przypadku typowych fast foodów. 

Fot. archiwum prywatne

Powszechnie wiadomo, że ryby zawierają wiele składników odżywczych, jednak nie każdy przepada za ich smakiem. Problem ten dotyczy najczęściej najmłodszych. W mojej rodzinie także było sporo niejadków, których za nic nie dawało się przekonać do jedzenia ryb czy owoców morza. Ja się jednak łatwo nie poddaję! Zdecydowałam więc, że „podejdę” dzieciaki sposobem, a mianowicie przygotuję burgery z filetów z dorsza. Był to strzał w dziesiątkę! Domownicy z chęcią się nimi zajadają. Dzięki chrupiącym warzywom i aromatycznemu sosowi burger z dorsza staje się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Przekona do siebie nawet tych, którzy do tej pory nie lubili ryb. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-07-06

Ewa Wachowicz