Ewa Wachowicz: Makaron naleśnikowy z twarogiem i musem borówkowym

Większość z nas uwielbia naleśniki, ale nie wszyscy wiedzą, że z ciasta naleśnikowego można przygotować bardzo smaczny makaron. To doskonały dodatek do rosołu, zupy pomidorowej czy grzybowej. Sprawdza się też z takimi dodatkami, jak na przykład sos boloński czy grzybowy. Makaron można przygotować ze słodkich naleśników i serwować go z twarogiem i musem z borówek. Tym przepisem dzisiaj się z Wami podzielę. 

Fot. archiwum domowe

Zawsze powtarzam, że wszelkiego rodzaju eksperymenty w kuchni to moja specjalność. Zdarza się, że łączę oryginalne smaki i niebanalne składniki, w taki sposób tworząc nowe danie. Nierzadko jednak „przekształcam” znane i sprawdzone receptury, tworząc alternatywną wersję takiej samej potrawy. Jeśli chodzi o naleśniki, to jest to danie, które uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Niejednokrotnie właśnie za ich sprawą udawało mi się przekonywać najmłodszych do zjedzenia obiadu. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2023-07-19

Ewa Wachowicz