Churros na koniec karnawału. Słodycze prosto z Hiszpanii

W tym roku karnawał jest wyjątkowo krótki. Warto więc zwieńczyć ten czas poprzez przygotowanie czegoś słodkiego. Zwykle w Polsce są to pączki albo faworki, nazywane także chrustem. Dzisiaj proponuję jednak coś bardziej oryginalnego: słodki smakołyk rodem z Hiszpanii – chrupiące churros. 

Fot. archiwum domowe

Churrosy to tradycyjne słodycze w Hiszpanii oraz Meksyku. Bardzo często przygotowuje się je jednak w innych krajach. Nic dziwnego – chrupiące z zewnątrz, a miękkie w środku słodkości smakują obłędnie. Z całą pewnością przypadną do gustu każdemu miłośnikowi łakoci, a w mojej rodzinie takich nie brakuje. Sama również przynajmniej od czasu do czasu pozwalam sobie pofolgować w tej kwestii.

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-02-06

Ewa Wachowicz