Ewa Wachowicz: Domowa musztarda i sos barbecue

Jesteśmy u progu sezonu grillowego, w związku z tym warto się zastanowić nad przygotowaniem dodatków do potraw z rusztu. Różnego rodzaju sosy możemy bez problemu kupić w sklepie, ale nic nie smakuje lepiej niż te domowej roboty. Dzisiaj przepis na musztardę oraz sos barbecue. 

Fot. archiwum domowe

Na ruszt wrzucić można niemal wszystko: od mięs poprzez ryby, warzywa aż po owoce. Nie można się jednak obejść bez dodatków, takich jak keczup, musztarda czy sos barbecue. Możemy pójść na łatwiznę i kupić je w sklepie, ale wykonując je samodzielnie, mamy gwarancję, że to, co serwujemy, jest pozbawione konserwantów lub jakichkolwiek chemicznych polepszaczy. Domowej roboty musztarda smakuje naprawdę znakomicie! Oczywiście można ją wykorzystać nie tylko jako dodatek do potraw z grilla. Świetnie nadaje się do marynowania mięsa, posmarowania kanapki czy do sałatek. Podobnie w przypadku sosu barbecue – jeśli go lubicie, to ten domowej roboty z całą pewnością zachwyci wasze kubki smakowe. Poniżej znajdziecie dwie receptury. 

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-04-29

Ewa Wachowicz