Ewa Wachowicz: Babka z ajerkoniakiem

W tym roku Święta Wielkanocne wypadają wyjątkowo wcześnie, bo już w marcu. Warto więc zacząć myśleć o przygotowaniu wypieków charakterystycznych dla tego czasu. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki. Dzisiaj podzielę się przepisem na taką z ajerkoniakiem. Pycha! 

Fot. G. Kozakiewicz

Często zachęcam do samodzielnego przygotowywania potraw. Oczywiście nie zawsze mamy na to czas i przestrzeń, ale Wielkanoc to dobra okazja, by spróbować! Niektórzy lubią gotować, inni wolą piec. Podczas świąt na stole muszą pojawić się zarówno potrawy wytrawne, jak i oczywiście słodkości. W moim domu nie brakuje osób, które z niecierpliwością czekają na desery. Jednym ze smakołyków, jakie zawsze przygotowuję na Wielkanoc, jest babka.

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2024-03-25

Ewa Wachowicz