Dorsz (nie) tylko dla dzieciaków

Bardzo często zachęcam do jedzenia ryb. Nie tylko dlatego, że są smaczne, ale również przez wzgląd na to, że mają prozdrowotne właściwości. Dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na potrawę z rybą w roli głównej, która posmakuje nie tylko dzieciom.

Ta potrawa jest nie tylko zdrowa, ale i prezentuje się świetnie. /Fot. Archiwum domowe

My, dorośli, dobrze zdajemy sobie sprawę z tego, jakie produkty spożywcze są dla nas zdrowotnie najkorzystniejsze. W większości więc staramy się włączać je do naszego codziennego menu. Sprawa jest jednak bardziej skomplikowana, jeśli chodzi o dzieciaki. Najmłodszych
nierzadko trudno nakłonić do zdrowej diety. Dzisiejszy przepis będzie właśnie taką propozycją. Filety z dorsza prezentują się znakomicie i z całą pewnością przekonają do siebie nawet tych, którzy nie są fanami owoców morza. Wszystko za sprawą odpowiednio dobranych przypraw i dodatków, które powodują, że znika charakterystyczny rybi posmak. Recepturę otrzymałam od mojej przyjaciółki Ewy, która dopracowała ją do perfekcji.

Jeśli odwiedzają was goście, zwłaszcza ze swoimi pociechami, to zdecydowanie strategiczny przepis. Poniżej znajdziecie listę niezbędnych
składników oraz opis wykonania. Nie będziecie rozczarowani, zwłaszcza kiedy zobaczycie puste talerze dzieciaków, które do tej pory unikały jedzenia ryb.

Subskrybuj angorę
Czytaj bez żadnych ograniczeń gdzie i kiedy chcesz.


Już od
22,00 zł/mies




2023-03-10

Ewa Wachowicz